Sirenernes sang

Papegøjen gik helt amok. Skræppede op.
Åbenbart ramt af en faretruende lyd.
Og ganske rigtigt… en sirene var i gang. Advarsel advarsel advarsel! Kunne være alt fra kemikalieudslip til russernes indtogsmarch. Ikke sært papegøjen flagrede rundt i buret.

Nu er papegøjen af sydamerikansk afstamning, så dens gener reagerer næppe som en ukrainsk flygtning, når luftalarmen lyder. Men lyden virkede åbenbart faretruende. Og ja… sirenen varsler jo netop en fare.

I dag viser kalenderen 4. maj.
Foruden at være Danmarks befrielsesdag… for længe siden… så er det den dag, hvor beredskabet tester sirenerne i håb om, at de virker efter et års pause.
Hvis de ikke gør, må jeg antage, at vi i den mellemliggende periode kunne være ramt af alt fra giftige dampe til radioaktiv stråling fra en af Putin vildfarne missiler. Om dem har han mange af. I hvert fald ud fra russernes egne oplysninger om, at de kun sigter efter militære mål.
Ak ja… ældgammelt, sovjetisk isenkram. Hvad kan vi forvente?
Det må ærgre Putin, at han ikke har noget mere moderne at fyre af.
Dybt inde i mit hoved ser jeg for mig et enormt atommissil… formet som en boomerang. Ville nok få en eller anden russisk radaroperatørs lukkemuskel i endetarmen til at afreagere.

I dag er det den 4. maj. Så skal vi have levende lys i vinduerne. Trods den overhængende brandfare på grund af tørken tør jeg godt tænde et lys… indendørs. Det bør vi gøre på en 4. maj. Befrielsesdagen.

Jeg er bekendt med, at jeg nok efterhånden tilhører en uddøende race, når det gælder håndhævelsen af slige traditioner. De unge fatter intet af det.

Jeg talte forleden med et eksemplar af disse historisk fattige ”Danmarks fremtid”, og trods min sindige, jyske forklaring på lysene i vinduerne den 4. maj, så blev jeg belært om, at min alder var en hindring for al fremskridt og moderne tankegang.
Jeg havde hørt det tidligere. Var før blev sat i bås med Grauballemanden og nærmeste slægtled til Gorm den Gamle. Men det rører mig ikke. Historisk viden er en glimrende ballast. Men har man den ikke, ved man det jo ikke.

Nu skal jeg ikke prale, men allerede da Putin stillede sine tropper op til ØVELSE, fortalte jeg min hustru, at sådan gjorde russerne historisk set, INDEN de angreb et land.
Sammen med de fleste nyhedsmedier og deres ”vismænd” samt enkelte yngre militæranalytikere kundgjorde min hustru, at det ville næppe ske.
Behøver jeg yderligere kommentarer?

Danmark HAR oplevet en besættelse. En krigsmagt går ind og overtager ens fædreland. En gal mand og hans disciple stod bag i 40’erne. Hr. Hitler & Co.
Men Danmark blev befriet. Tak for det. Den 4. maj 1945.
Ok, jeg var ikke selv til stede. End ikke planlagt.
Og det var ingen af de historisk fattige unge i dag heller ikke. Men for ingen af os er det en undskyldning for ikke at fatte og værdsætte befrielsens betydning.
Jeg håber, de unge historisk fattige ”Danmarks fremtid” i dag suger til sig, hvad der foregår i Ukraine. SER og FATTER, at en gal mand sender sin krigsmaskine ind i et fredeligt land og som en sindssyg terrorist dræber en civilbefolkning på må og få. Bare for at få land. Udvide sit imperium, så det gamle Sovjetunionen kan få sin revival. Få land tilbage… som galningen selv formulerer sig.
Lidt ligesom hvis vi pludselig angreb Norge, Skåne og det nordligste Tyskland… for at få land tilbage.

Jeg har allermest lyst til at bede NATO om at tage sig sammen. Trykke på knappen, og få afsluttet sagen. Så behøver Ukraine ikke vente på en 4. maj. Ukraine vil være tilfreds med, at de russiske sirener kun lige når et par sekunders hylen før Kreml bliver et sort kapitel i historiebøgerne. Hvis nogen overhovedet gider bruge bogstaver på det.

Hvad tøver de for? NATO-landene?
Uha… ja det kan starte en verdenskrig.
Så vi lader være. Ser bare til, mens terroristen dræber videre.
Forsigtighed har aldrig skadet, sagde min far. Men hvad angår det vi ser i dag, så er forsigtigheden da lige netop dét, der skader allerværst. NATOs forsigtighed pulveriserer et helt land. Dræber en befolkning. Uskyldige mennesker.
NATO, skyd for Helvede da!
Men nej nej nej.
Hellere spørge det europæiske overformynderi, om ikke EU har en ide, der ikke gør ondt på os selv. Og sandelig siger jeg eder: Jo jo… den bureaukratiske smeltedigel byder på sanktioner!
Stop for dit og dat… til og fra Rusland. Så ka’ han lære det, ham Putin.

Jeg var igen ham, der forudsagde (og sagde til min hustru), at sanktioner ikke vil få Putin til at stoppe. Han vil fortsætte med at terrorisere og dræbe.
Men… nej da… i nyhederne siger de, at han vil stoppe, parlamenterede hun.
Analytikerne (de, der har læst sig til andres teorier, men ikke selv har erfaringen) bakkede min hustru op. ”Naivitetens klub”, som jeg kalder den.

FORDI… kære venner derude i frie Danmark her på 4. maj: Han er ikke stoppet!
Jeg må konstatere, at vel skyder Putins missiler forbi af og til, MEN det værste er, at vestens såkaldte kloge analytikere hidtil OGSÅ har skudt forbi.

Da sirenernes sang og papegøjen var faldet til ro, måtte jeg lægge ører til endnu et af min hustrus mange spørgsmål:
Hva’ så, ”kloge Åge”… tror du, det var en øvelse eller et uheld, at russerne fløj ind i dansk luftrum forleden dag?
Mit korte svar sikrede mig tre på stribe: ”Ja”

Glædelig 4. maj.
Husk lysene.