FORSVARSBEHOLDNINGEN

Så er valget skudt i gang… en taktisk manøvre fra de EU-begejstrede partier.
Smart nok… nu hvor danskerne er ved at skide i bukserne af skræk over, at russerne snart kommer farende med krudt og kugler og det, der er værre.
”Skynd jer af med forsvarsforbeholdet… ellers er vi alene, fortabte, uden venner, uden…”  Ja, åbenbart uden så meget.

Men når partierne gås på klingen, synes der ikke at ændre sig noget.
”Vi kan fortsat selv bestemme”, lyder det i kor som fra en flok europæiske papegøjer. ”Det er fortsat det danske Folketing, der bestemmer!”
Jeg retter straks en ”tak for dét”.
Jeg ville være ked af, at Folketinget blev sat ud af spillet. For da kan det være lige meget, om det er EU eller Putin, der gør det.

Men hvorfor skal vi så af med dét, der alligevel ikke betyder noget, ifølge citaterne fra de, der ser Bruxelles som tidens nye Gud ???

Ugh ugh… jeg ikke forstå.

”Joooh”, kommer det skævt og usikkert fra mundvigene, ”så sidder vi med til bords, når de store drikker frokost sammen”.
Dét skal nok rykke, tænker jeg. Lille Danmarks ene rosinagtige mand i selskab med utallige tunge drenge, hvis eneste formål er slet skjulte dagsordener pakket nydeligt ind i truslen om Trumps comeback.

Ugh ugh… jeg ikke forstå.

Alle lande… fra hele verden (ok, kan lige nævne enkelte østerlandske undtagelser) er da allerede nu velkomne til at spørge Danmark om hjælp. Oftest siger vi ”ja”.
Vi har da fartet rundt med vores tropper både i Afghanistan, Mellemøsten, Afrika og Mellemeuropa de sidste mange år. Ikke da om vi behøvede EU for at yde hjælp. Vi kunne og kan da selv… for det er OS alene, der bestemmer.

Og kom nu ikke her med trusler om, at vi står udenfor, står alene… ikke er med i alliancer, der sikrer os forsvar og fred. Hør lige her:

Vi er med i NATO… det burde i og for sig være rigeligt.
Vi er med i FN… og har sendt tropper ud i hele verden siden 1948.
Vi er med i NORDEFCO… alle de nordiske lande i et samlet forsvarssamarbejde.
Vi er med i Northern Group… det nordeuropæiske forsvar og sikkerhedspolitiske forum med Storbritannien, Tyskland, Polen, Nederlandene, de baltiske lande samt alle de nordiske lande.
Vi er med i OSCE… verdens største regionale forsvars- og sikkerhedsorganisation med 57 lande fra både Nordamerika, Europa og Centralasien.
Vi er med i Det Internationale Beredskabssamarbejde i regi af både EU og NATO… som tager sig af alt tænkeligt civilbeskyttelse uanset årsagen.

Så hold da op… hvad mere skal vi med i?
Vi har i forvejen nok at gøre med at finde penge til at komme op på de 2% til Forsvaret herhjemme. Både mandskab og materiel halter, som er det stået i stampe siden Slaget ved Dybbøl.

Umiddelbart tænker jeg, at vi har forsvarsbeholdning nok. Hvorfor koble mere på… mere, som vi allerede har og er en del af?

AHA… kunne det være dét med ”at mere EU bare er sååå godt”???
Jeg spørger bare.

Kategorier